.
Steven Van Herreweghe en Jacques Vermeire
maandag 15 januari 2024

Steven Van Herreweghe: “Er is altijd paniek om de centen geweest”

Er is nog niks veranderd

We hebben afgelopen jaar heel wat televisieprogramma’s de revue zien passeren. Zo was het onder meer tijd voor de eerste grote shiny floor show van de VRT: ‘The Greatest Dancer’.

“VRT 1 is het keizerrijk van de steengoeie human interest, maar ik betrap mezelf er ook op dat ik het soms erg intens en zwaar vind. Ik snap de behoefte om er lucht in te steken en breder entertainment te brengen”, zegt Steven Van Herreweghe in Humo.

Iets anders wat over de lippen ging bij VRT waren de besparingen. Gelukkig heeft Steven daar zelf niet te veel van gemerkt. Maar uitzonderlijk is het nochtans niet.

“Ik werk al sinds 1997 voor de openbare omroep en er is áltijd paniek om de centen geweest. Nu voel je wel dat je wat minder tijd krijgt of minder proefafleveringen mag maken, maar het opzet is nog altijd: als je een goed idee hebt, kun je het uitwerken. Bij VTM was het in de jaren 90 véél erger, hoor. Toen moesten ze acht afleveringen van 'Rad van fortuin' opnemen in één dag tijd. En de acteurs van 'Wittekerke' moesten trager praten, zodat de afleveringen langer duurden.”

Bio van Steven Van Herreweghe