.
Steven Van Herreweghe
donderdag 3 oktober 2024

Steven Van Herreweghe: “Het raakte me om daar te zien”

Daar is het allemaal begonnen

Voor het allereerste tv-moment van Steven Van Herreweghe moeten we terug naar 1996. Toen was Steven te zien in ‘Heterdaad’. Een droom die voor hem uitkwam. Hij droomde altijd al van een leven in de showbizz.

“Als kind vond ik tv een heel aantrekkelijk medium. Ik wou mensen entertainen, hen laten lachen en ontroeren, hun verhalen beluisteren. Het was geen vaag plan, het was echt een traject dat ik wou volgen. Ik volgde kunsthumaniora waar ik de richting woordkunst deed en speelde mee in het plaatselijke jeugdtoneel. Ik wist snel welke richting ik uit wou. De stap naar tv was in mijn ogen niet zo groot”, blikt hij terug in Primo.

In 1997 kreeg Steven de eer om die nieuwe zender Ketnet te openen en dat als allereerste wrapper ooit. Die beelden worden nu nog regelmatig boven gehaald.

“Ik was onlangs in die oude Ketnet-studio en dat raakte me. Het blijft een plek waar ik met een warm gevoel aan terugdenk. Ik was twintig en studeerde nog. Niemand zei me wat ze concreet verwachtten, dus deed ik maar wat. Ik heb me daar goed geamuseerd, want ik mocht toen al wat buiten de lijntjes kleuren.”

Bio van Steven Van Herreweghe