.
Steven Van Herreweghe
zondag 13 oktober 2024

Steven Van Herreweghe: “Ik vind dat heel marginaal”

Ook hij is nog verbaasd 

‘Het enquêtebureau’ op VRT zorgt elke donderdagavond voor een vermakelijk uurtje aan humor, weetjes en een flinke dosis bekende Vlamingen. Maar het is een formule die de televisiekijkers wel kunnen smaken.

Presentator van dienst is Steven Van Herreweghe die het programma in goede banen probeert te leiden. Steven is altijd geïnteresseerd in de resultaten van enquêtes, maar zelf zal hij er nooit aan meedoen.

“Zo kan ik mijn leven wat in perspectief plaatsen. Uiteraard speelt er een grote nieuwsgierigheid naar de wereld in mee. Elke mens wil weten of zijn gedrag normaal of abnormaal is of hoe gemiddeld hij is. Ik zit altijd wel ergens tussen twee stoelen”, lacht hij in Primo.

Er komen stelling voor in het programma die ook verrassende resultaten met zich meebrengen en waar ook Steven erg verbaasd over was.

“Ik neem er plassen onder de douche uit. Het is iets wat ik veroordeel bij mijn kinderen, zeker als de kraan uit staat. Dat vind ik heel marginaal. Het blijkt echter vaak te gebeuren in Vlaanderen, maar ik heb me er ondertussen over gezet. Dat slechts één op tien seks op het werk heeft, vond ik ook verrassend. Veel mensen vinden hun partner wel in hun job, maar blijkbaar houden ze het daar toch meestal deftig.”

Bio van Steven Van Herreweghe