.
News Image

Straffe fictie dit najaar op Canvas

Fictieliefhebbers zitten ook dit najaar goed bij Canvas.
Internationale topreeksen op woensdag, spannende misdaadseries op zaterdag en kwaliteitsfilms op vrijdag en zaterdag. Daar mag de Canvas-kijker ook dit najaar op rekenen. Alle reeksen zijn meteen integraal beschikbaar op canvas.be (VRT NU).
Op woensdag 2 september begint de tweede reeks van Big Little Lies, de HBO-serie over een groepje welstellende vrouwen in een Californisch kuststadje wiens luxeleventjes maar een façade is waarachter zich allerlei minder fraaie dingen afspelen. De sterrencast van de alom geprezen en veelvuldig bekroonde eerste reeks (met o.a. Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Laura Dern) wordt in deze tweede reeks aangevuld met onder meer Meryl Streep. Zij speelt de moeder van Perry (Alexander Skarsgård) en komt met veel verve de ware toedracht onderzoeken van de dood van haar zoon.

Aansluitend schetst ZeroZeroZero (van de schrijver en producenten van Gommora) een onverbloemd en hard beeld van de internationale cocaïnehandel: van de Mexicaanse cartels over de Amerikaanse transporteurs tot de Italiaanse maffiafamilie die voor de distributie in Europa zorgt. Spanningen binnen die familie hebben gevolgen voor het hele netwerk. Met Gabriel Byrne, Dane DeHaan, Andrea Riseborough en Harold Torres. Vanaf woensdag 30 september.

Later volgen de tweede reeks van de prestigieuze Duitse oorlogsreeks Das Boot, het Zweedse drama Exit en het tweede seizoen van de fascinerende feministische spionageserie Killing Eve.

Op zaterdag komt er vanaf 5 september een tweede reeks van het Ierse familie- en misdaaddrama Blood (met Adrian Dunbar en Grainne Keenan), waarin Jim Hogan opnieuw geconfronteerd wordt met uit de hand lopende geheimen, spanningen en frustraties binnen zijn gezin.

Nog veel noordelijker spelen de nieuwe series Thin Ice en The Valhalla Murders zich af. Thin Ice (vanaf 26.9), van de makers van de Millennium-trilogie, combineert een persoonlijk drama met een ecologische en geopolitieke thriller rond de ontginning van grondstoffen in Groenland. The Valhalla Murders is een IJslandse reeks over een aantal moorden die verband schijnen te houden met wantoestanden in een weeshuis 35 jaar geleden. Voor het vierde seizoen van de Canadese reeks Cardinal trekken we opnieuw naar de onherbergzame natuur van Noord-Ontario.