.
News Image

Straks op één: Dagelijkse Kost in het nieuw

Nieuwe keuken voor Jeroen Meus.
De kijkers van Dagelijkse kost hebben het ongetwijfeld al opgemerkt: de keuken van Jeroen Meus zag er vorige week met de dag kaler uit. Niet onlogisch, want vrijdag heeft hij zijn vertrouwde stek definitief vaarwel gezegd, om op maandag 25 februari zijn intrek te nemen in een nieuwe keuken. “Het is een rare week”, zei Jeroen Meus vorige woensdag terwijl zijn chili no carne stond te pruttelen. De chef zit met een dubbel gevoel, want vorige week nam hij afscheid van de keuken waar Dagelijkse kost het levenslicht zag. Vele honderdduizenden kijkers zijn intussen al ruim twee jaar vertrouwd met zijn werkterrein. En toch, een beetje verandering van omgeving kan nooit kwaad. Met de lente in het verschiet verdwijnen de potten en de pannen in kartonnen dozen en maakt Jeroen zich op voor de verhuizing. Hij ruilt zijn keuken in de binnenstad van Diest voor een mooie stek te midden van de Vlaams-Brabantse velden en bossen. Vanaf maandag 25 februari zet Jeroen de vlam onder de pan in zijn nieuwe keuken. In een landelijke omgeving vond de chef de ideale locatie. Jeroens keuken voelt luchtig, met veel ramen, die de natuur en de seizoenen naar binnen halen. En in de achtertuin kan hij binnenkort verse kruiden en groenten vinden, gekweekt door groene jongen Bartel Van Riet. EVEN WENNEN De keuken mag dan al veranderen, een gevarieerde menukaart voor iedereen die van eerlijk en lekker eten houdt blijft op de eerste plaats staan in Dagelijkse kost. Jeroen levert elke keukenprins of –prinses ideeën om voor elke gelegenheid en naar eigen smaak een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Op maandag 25 februari laat hij – voor het eerst in zijn nieuwe keuken – zien hoe ze zelf lekker gehaktbrood met boontjes en puree kunnen klaarmaken. Het wordt ongetwijfeld een beetje wennen in Dagelijkse kost, zowel voor Jeroen als voor de kijkers, maar geen zorgen: de dagelijkse kost blijft minstens even goed smaken. Jeroen in het nieuw in Dagelijkse kost: vanaf maandag 25 februari om 18.15 u op één.