.
News Image

Straks op VTM: Zuidflank - Inge Paulussen doet haar intrede

Oplettende kijkers hebben Inge Paulussen (Clan, Loslopend Wild, Witse, David, Code 37,…) al even zien verschijnen in de vierde aflevering van Zuidflank als Kim Vaessen.

Oplettende kijkers hebben Inge Paulussen (Clan, Loslopend Wild, Witse, David, Code 37,…) al even zien verschijnen in de vierde aflevering van Zuidflank als Kim Vaessen.

En dat het niet klikte tussen de sommelier die Rob Van den Bergh (Stan Van Samang) op restaurant van wijn voorzag, viel niet te ontkennen. Toch blijft het niet bij die ene ontmoeting want op maandag 30 september 2013 solliciteert Kim als oenoloog bij Rob. Rob is vastberaden: hij moet en zal de Zuidflank zelf bewerken om binnen 2 jaar een topwijn in menig sterrenrestaurant op de kaart te zien schitteren. Maar van wijn maken, heeft de jonge dertiger geen kaas gegeten. Zijn business plan mag er op papier dan wel goed uit zien, zonder eigen inbreng van kapitaal zijn zijn kansen nihil om een lening te krijgen. Robs moeder Lydia (Katelijne Verbeke) staat echter als een blok achter haar zoon, en besluit achter zijn rug om hun neef Patrick (Mathijs F Scheepers) in te schakelen als meestergast voor het werk op het veld, én ook plaatst ze een advertentie om een oenoloog aan te trekken. Kim Vaessen voelt zich de geknipte kandidaat voor de job, want de sommelier studeerde jaren geleden af als oenologe en wil eindelijk de stap van het restaurant naar de wijnranken zetten. Rob Van den Bergh, is echter niet opgezet met zijn sollicitant. Ondertussen vergaat het de Deweerdts minder goed. Mark (Jan Sobrie) voelt zich bedrogen door Patrick, nu die na zijn uren voor de concurrentie gaat werken. En Willem (Dirk Roofthooft) zit in zak en as omdat hij enkel lijdzaam kan toekijken hoe zijn grote liefde Viviane (Anneke Blok) zich neerlegt bij de diagnose van leverkanker en elke vorm van behandeling om haar leven te rekken, weigert. ’s Avonds ontdekt de bedrijvige Lydia een foto van een Keniaans jongetje in het bureau van Rob. De kijkers weten al hoe de vork aan de steel zit, maar Lydia heeft geen flauw benul wie Kasim is… Zuidflank, vanavond om 21.40 op VTM.