.
Stukken Van Mensen, Dominique Van Malder
woensdag 20 december 2023

Stukken van Mensen-dealers strijden voor opmerkelijk kerstcadeau van Dompi

"Het wordt een battle!"

Stukken Van Mensen pakt dit jaar uit met een gloednieuwe kerstspecial. Tussen de kerstbomen en kerstslingers hopen de dealers om last-minute nog enkele kerstcadeaus op de kop te kunnen tikken. Piekfijn uitgedost in hun feestelijkste outfits proberen ze woensdagavond om weer heel wat unieke stukken binnen te halen, en dat doen ze op een fonkelnieuwe locatie: het Art Center Hugo Voeten in Herentals. Wie slaagt erin om net voor de feestdagen nog een uniek pronkstuk te scoren voor onder de kerstboom?

De eerste verkoper is Dominique Van Malder. Hij heeft het werk Le Cadeau van de dadaïstische kunstenaar Man Ray meegebracht. Het is een zeer opmerkelijke, maar volledig onbruikbare strijkijzer waar zo’n 14 nagels aan bevestigd zijn. Sofie en Bie zijn alvast super enthousiast om met Dompi in onderhandeling te gaan. Bie merkt al snel dat Dompi zijn huiswerk heeft gemaakt: "Het is niet alleen Dompi, maar ook 'Slimpie'". Waarna Sofie vreest dat het tijdens de onderhandelingen eerder 'Grompi' wordt in plaats van Dompie…

Wieske uit Nederland blijft in het kerstthema want zij heeft “Fritske”, een opgezette elandenkop meegebracht. Oorspronkelijk is het dier afkomstig uit Scandinavië en is met een korte tussenstop in Nederland nu dus in Stukken van Mensen beland. Al jaar en dag is een eland hét lievelingsdier van dealer Frank. Hij zal dan ook zijn uiterste best doen om de nieuwe eigenaar van “Fritske” te worden .

Stukken van Mensen Kerst, woensdag om 22u30 op Play4 en op GoPlay.

Bio van Dominique Van Malder