.
Sven de Leijer
zondag 19 mei 2024

Sven de Leijer: “Hij heeft het pad geëffend”

Hij mocht meer dan anderen

Als er iemand positief in het leven staat, dan is het Sven de Leijer wel. Sven verloor al op vrij jonge leeftijd zijn vader en hij verloor ook nog eens zijn kindje in een laat stadium van de zwangerschap van zijn vrouw. Maar ondanks dat is Sven altijd blijven lachen.

Sven heeft altijd een goeie jeugd gehad met veel vrijheden tijdens zijn tienerjaren. Al moet hij toegeven dat hij misschien wel wat vrijer werd gelaten dan zijn broer omdat hij toch een beetje jonger is.

“Hij heeft het pad geëffend, en hij heeft toch iets meer gepuberd dan ik. Om de een of andere reden had ik door hoe ik met die vrijheid moest omgaan, en dat ik soms beter kon zwijgen om iets meer gedaan te krijgen. Dat had Kurt toch iets minder. Maar er waren altijd wel grenzen die gerespecteerd moesten worden”, klinkt het in Story.

Op zijn dertiende begon Sven met plaatjes draaien op feestjes. Svens ouders reden toen met gemak drie keer over en weer om al het materiaal ter plaatse te brengen.

“Ik lag dan soms pas om zes uur 's ochtends in mijn bed, maar dat kon omdat zij dat met werk associeerden. Als ik dan op zaterdag zelf wou uitgaan naar een fuif, moest ik wel om half één thuis zijn, en geen minuut later. Er moesten bepaalde afspraken nageleefd worden, en dat is iets wat ik nu ook bij Leo probeer te doen. Ik weet niet of ik dat ga volhouden, maar goede afspraken zorgen voor duidelijkheid. Dat vind ik belangrijk.”

Bio van Sven De Leijer

Meer Over:

Sven De Leijer