.
Sven de Leijer
dinsdag 11 oktober 2022

Sven de Leijer: “Ze gaat er mee stoppen”

Eindelijk genieten van de rust

Goede kijkcijfers halen, het blijft een belangrijk aspect van televisie maken. Je wil graag dat je programma aanslaat bij de kijkers en het geeft een bevestiging dat je goed bezig bent, of net niet.

“Het doet me altijd wel deugd als er bijvoorbeeld veel mensen naar ‘Hotel Romantiek’ hebben gekeken. Ik weet ook om hoe laat de kijkcijfers komen en twee uur op voorhand begin ik mijn mail al te checken. Ik bekijk ook de cijfers van alle andere programma’s, ik wil weten wat marcheert en wat niet”, zegt Sven in Dag Allemaal.

Ook de moeder van Sven is trots op wat haar zoon allemaal heeft bereikt en doet. Zijn vader overleed heel wat jaren geleden, maar bij zijn mama gaat hij heel vaak op bezoek.

“Ik woon bij haar om de hoek en ik ga daar heel graag een koffie drinken en een klapke doen. Mijn ouders deden onvoorwaardelijk alles voor hun kinderen. Ik besef u heel hard hoe rotverwend wij waren. Maar op een goede manier. We zijn er niet slechter van geworden.”

De ouders van Sven hebben een zaak in artisanale kaas-en garnaalkroketten en die is Svens mama blijven verderzetten, ook na het overlijden van haar man. “Ze is twee weken geleden zeventig geworden en gaat er binnenkort mee stoppen, op aandringen van mijn broer en mij. Het is tijd dat ze wat meer gaat genieten in plaats van in de keuken te kruipen.”

Bio van Sven De Leijer

Meer Over:

Sven De Leijer