.
News Image

Sven de Leijer zorgt voor Vrede op aarde

Sven de Leijer zorgt voor warme televisie.

 


Vrede op aarde is terug. Voor het derde jaar op rij mag Sven de Leijer zijn studio vullen met kerstsfeer. De boom is versierd, de pakjes liggen klaar... Maar vooral: Sven heeft zoals gewoonlijk weer een heel jaar veel te veel televisie gekeken. En die buit wil hij maar wat graag met de kijker delen. Vrede op aarde blikt terug op 2019, maar dan wel op de Sven de Leijer-wijze: guitig, met een knipoog, een beetje stout maar overladen met de gezellige warmte van de kerstperiode.

Doorheen het jaar was Sven erbij op grote momenten: bij de start van de Ronde van Frankrijk, op 26 mei verkiezingsdag, hij reed mee met Johan Vande Lanotte toen die van een bijeenkomst met Didier Reynders kwam, en Sven voelde in maart al politici aan de tand in verband met de coalities die ze na de verkiezingen zouden vormen. Ook Thomas Huyghe heeft dit jaar beelden gesprokkeld voor Vrede op aarde. Hij richt zijn pijlen op belangrijke thema’s van 2019: de Brexit, de Mobiscore, de klimaatmarsen, de regeringsvorming...

In de studio van Vrede op aarde komen telkens drie gasten langs die samen met Sven het jaar fileren, lachen met het jaar, mopperen op het jaar, toasten op het jaar... Het is tenslotte kerst. Vrede op aarde voor iedereen.

De Vrede op aarde-awards met professionele jury

Geen Vrede op aarde zonder Vrede op aarde-awards. Ook dat is stilaan een mooie kersttraditie geworden. Sven wil graag awards uitreiken aan de belangrijkste personen of gebeurtenissen van het jaar: quiz van het jaar, vervoermiddel van het jaar, sportploeg, hartverwarmende actie, uitspraak, stunt, wielerprestatie... Om die beslissing met kennis van zaken en een uiteenlopende vorm van wijsheid te nemen, nodigde Sven weer acht juryleden uit in een chalet in de Ardennen.

Een jury die van alle markten thuis is: comedian Wouter Deprez, TV- en radiomaakster Siska Schoeters, professor Hendrik Vos, zeilster Evi Van Acker, zangeres en coryfee Margriet Hermans, sportanker Maarten Vangramberen, zangeres en MIA-genomineerde Charlotte Adigéry, en uiteraard de voorzitter der voorzitters Jan Peumans. Bovendien nam Sven ook Wim Lybaert mee, voor het goede leven, de catering, en zijn warme uitstraling.

Vrede op aarde: vanaf 22 december van zondag tot en met donderdag rond 20.35 of 21.30 uur (afhankelijk van de datum) op Eén.


Bio van Sven De Leijer