.
Sven De Ridder
zondag 4 augustus 2024

Sven De Ridder: “Ik kan het me nog levendig voorstellen” 

Hij heeft het daarop gebaseerd 

De fans van de Sven De Ridder Compagnie zullen ongetwijfeld al tickets hebben voor ‘Coiffeur van het verzet’, de komedie die ze zullen spelen tijdens de zomer van 2025. Dat stuk spelen ze naar aanleiding van 80 jaar na het einde van WO II.

“Mijn twee overgrootvaders aan vaders kant waren helden. De ene, de grootvader van mijn vader, was een militair in WO I en in WO II was hij een verzetsstrijder. Hij was zelfs verzetsleider bij de Witte Brigade, heeft vastgezeten in Breendonk en is dan overgeplaatst naar een ander concentratiekamp. Maar hij heeft zich kunnen redden door de kampcommandanten te doen lachen”, blikt Sven terug in Primo.

Het is duidelijk dat humor in de familie zit bij Sven De Ridder. Dat humor zijn grootvader heeft kunnen redden, dat vindt Sven nog altijd fantastisch.

“Mijn andere overgrootvader, de vader van mijn grootmoeder, was een coiffeur op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. Die heeft tijdens de oorlog Joodse kinderen verstopt. Dat is het hoofdverhaal van 'Coiffeur van het verzet'. Ik ga daarin mijn eigen overgrootvader spelen. Ik heb die man tot mijn vijf à zes jaar gekend en kan me hem nog levendig voorstellen. Die verhalen over de coiffeurszaak heb ik als kind vaak gehoord.”

Bio van Sven De Ridder

Meer Over:

Sven De Ridder