.
Sven Ornelis en Anke Buckinx
maandag 15 augustus 2016

Sven Ornelis doet weer wat hij het liefst doet

Hij wil mensen met de glimlach naar het werk sturen.


Sven Ornelis hoort nog steeds bij de meest populaire radiomakers. De deur van Qmusic heeft hij dichtgeslagen en nu heeft hij met JOE een andere deur geopend in hetzelfde gebouw aan de Medialaan te Vilvoorde. Vorig jaar stopte Sven Ornelis met het maken van ochtendradio. Zelf had hij niet verwacht om nu alweer op post te zijn voor een ochtendblok op de radio. Stiekem had hij er wel op gehoopt, zegt hij in De Zondag. Met Anke Buckinx staat er nu voor het eerst een vrouw aan zijn zijde. Een vrouw trouwens met wie het heel goed klikt, maar die heel anders is dan hijzelf en dat contrast werkt in ieder geval uitstekend zegt Sven zelf.

Sven Ornelis had gehoopt op de ochtendshow bij JOE. Het is wat hij het allerliefste doet. Vroeg opstaan, daar heeft de populaire dj niet veel moeite mee. Mensen vragen zich af waarom die overstap er eigenlijk is gekomen. Hij legt uit dat hij zelf tot de doelgroep van JOE behoort en dat is de groep van 35- tot 50-jarigen. Zelf is hij 43 jaar, maar zijn muzieksmaak kwam niet meer perfect overeen met wat er op Qmusic wordt gedraaid. De muziek op JOE is een mix van klassiekers en nieuwe platen en dat is helemaal zijn ding.



Op korte termijn is Sven Ornelis binnengehaald om het ochtendblok te finetunen en niet om meer luisteraars binnen te halen. De luistercijfers van JOE waren ook al uitstekend. Ooit vertrok de radioman bij de VRT om Qmusic op te starten. Bij Donna waren er toen gigantische marktaandelen, maar het duurde lang voor het succesverhaal van Qmusic begon.



Vanaf nu is Sven al rond 13 uur terug thuis, ideaal dus om zijn wandelschoenen aan te trekken en de natuur in te trekken.



Sven & Anke is nu iedere werkdag van 6 tot 9 uur te beluisteren bij JOE.