.
News Image

Sven Ornelis lanceert eigen culinair platform

Schuif mee aan tafel bij Sven Ornelis.


Radiomaker en columnist Sven Ornelis (1973) zet met Would Be Chef een nieuwe stap in zijn culinaire carrière. Van kindsbeen af is hij al gefascineerd door koken en lekker eten. Bijna elke dag kookt Sven zelf en steeds laat hij z’n creativiteit de vrije loop waarbij hij verrassende nieuwe gerechtjes verzint. In 2011 schreef Sven met ‘De Smaak Van Het Verlangen’ een culinaire roman en in 2015 volgde zijn eerste fel gewaardeerde kookboek ‘De Would Be Chef’ een jaar later reeds gevolgd door deel twee. Twee jaar lang maakte Sven ook verrassende recepten en culinaire columns voor de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws.



Op het culinaire platform Would Be Chef verzamelt Sven Ornelis al zijn nieuwste recepten, krijg je het belangrijkste culinaire nieuws, niet te missen gastronomische adressen en tal van tips & tricks om zelf aan de slag te gaan achter het fornuis. Sven interviewt bekende foodies en gerenommeerde chefs en gaat op zoek naar hun keukengeheimen. Hij geeft je zijn ongezouten mening over de restaurants die hij bezoekt in binnen- en buitenland. Schuif mee aan tafel en laat je inspireren door Sven via www.wouldbechef.be



“Ik kook graag en veel, maar ik ben geen echte chef van opleiding. Meer een hobbykok die makkelijke, plezante, maar vooral lekkere recepten wil maken. Ik ben ook niet te beroerd om af en toe kant- en klare ingrediënten te gebruiken. Doen we dat niet allemaal? Maar sinds ik door veel te wandelen bijna 40 kilo ben afgevallen probeer ik meestal wel gezond te koken. Al is af en toe een grote zonde toegelaten. Via het culinaire platform Would Be Chef wil ik mensen inspireren om zelf in de keuken ook creatief te zijn. Iedereen Would Be Chef dus. Want lekker eten doen we toch allemaal graag?” aldus Sven Ornelis.



Sven laat zich voor z'n creatieve gerechten inspireren door de grootste chefs maar evenzeer door andere hobbykoks. Hij is verslaafd aan kookboeken en blogs. Houdt van klassiekers maar ook van experimenten. Van Vlaamse kost tot tropische keukens. Sven steelt overal met z'n ogen en maakt dan z'n eigen creatieve versie van de gerechten die hij proeft. Een echte Would Be Chef.



Ben je creatief in de keuken en durf je Sven’s kookkunsten zelf uit te testen? Of heb je gewoon een paar adresjes die hij absoluut niet mag missen? Share alles via sociale media via #wouldbechef en wie weet inspireer jij Sven voor een nieuw gerecht!.