.
Sven Ornelis
maandag 27 juli 2020

Sven Ornelis niet gerust in toekomst: “Ik hou m’n hart vast”

Toekomst ziet er onzeker uit.


Voor Sven Ornelis zijn het spannende tijden. Hij is pas naar het mooie Lochristi verhuisd en ontvangt dezer dagen af en toe vrienden. Door de stijgende coronacijfers is het eerste bezoek al in het water gevallen. Voor de eerste keer ooit hebben zijn gasten een afspraak afgezegd, dat schrijft de presentator op wouldbechef.be . “Op een hele lieve en diplomatische manier hebben ze gisteren aangekondigd dat ze het etentje deze week willen schrappen. De situatie in Antwerpen is volgens hen veel te ernstig, de gemeente waar ze wonen kleurt rood. Er wordt van de overheid gevraagd om de bubbel te beperken, en ze gaan dat dan ook weer doen. Beter wat voorzichtiger zijn dan ziek worden of andere mensen ziek te maken…”, schrijft Sven Ornelis.

“Natuurlijk was ik ontgoocheld. Ik zie hen graag, het is lang geleden dat we samen waren, en ik wou ze graag ontvangen in ons nieuwe huis en ze verwennen met eten, drank en vriendschap. Maar ik heb wel alle respect en begrip voor hun beslissing. Zij moeten zelf weten hoe ze omgaan met deze crisis en de tweede corona-golf die er intussen toch weer is, zeker in het Antwerpse”, gaat Sven Ornelis verder.



Het is nu koffiedik kijken wat er allemaal nog gaat gebeuren. Blijven de cijfers stijgen? Wat zal de nationale veiligheidsraad nog allemaal beslissen? “Ik hou m’n hart vast wat er de komende weken nog allemaal gaat gebeuren. Misschien gaat de overheid zelf ons alweer een kleinere bubbel opleggen. Misschien gaan mensen zelf het ook spontaan weer gaan doen en etentjes en feestjes vermijden.”



Het doet Sven Ornelis in ieder geval nadenken. “Misschien moeten we toch ook weer extra voorzichtig zijn met etentjes thuis. We hebben er van genoten de voorbije weken, zijn gezond gebleven, en joepie, Lochristi kent nul extra besmettingen in de voorbije zeven dagen. Maar we moeten dat dus wel zo blijven houden natuurlijk”, besluit Sven Ornelis op Wouldbechef.be .