.
Sven Ornelis en Anke Buckinx
zaterdag 18 juli 2020

Sven Ornelis teleurgesteld: vakantie geschrapt

Sven Ornelis gaat voorlopig niet op vakantie.


Voor Sven Ornelis zijn het drukke tijden geweest. De afgelopen vier maanden heeft hij heel veel uren op Joe gepresenteerd, hij zag met verbouwingen én met een verhuis van Bonheiden naar Lochristi.



Afgelopen week werd de verhuis afgerond en nu is het eindelijk tijd voor ontspanning. De favoriete plek om dat te doen is Barcelona. Daar heeft Sven een flat en brengt hij veel van zijn vrije tijd door. Kan je het hem kwalijk nemen? Absoluut niet, integendeel zelfs. Sven is al jaren een harde werker, vermaak na arbeid, toch?



Maar wat blijkt nu? Sven Ornelis heeft besloten om voorlopig niet naar Barcelona te gaan. De reden? De coronamaatregelen. Voor ons Belgen is Barcelona en omstreken een oranje zone geworden. Wanneer je terugkomt wordt voortaan gevraagd een corona-test af te laten nemen en twee weken in zelf-quarantaine te gaan, schrijft Sven Ornelis op Wouldbechef.be . Het wordt gevraagd, niet verplicht. Maar zo’n code oranje is misschien maar tijdelijk, voor je het weet wordt het code rood, en dan is quarantaine verplicht. En daar heb ik geen zin in. Ik wil ook geen risico’s nemen en gezond blijven, gaat de presentator verder.



En dus heeft Sven Ornelis de knoop doorgehakt. We zouden één van de komende dagen weer naar Barcelona vliegen, voor een paar dagen vakantie in de zon. Maar die plannen zijn dus weer van de baan.



In plaats van enkele dagen in Barcelona zal het dus een staycation worden voor Sven Ornelis. En in gedachten is hij bij zijn vrienden in het verre Barcelona. Ik hoop dat het goed met hen gaat. En dat ze vooral geen risico’s nemen. Want een echt volledige lockdown wens ik hen absoluut niet toe, besluit Sven Ornelis op Wouldbechef.be .