.
News Image

Swoop binnenkort met liveband?

Avant-première op jubileum Filip D'haeze.


Filip D'haeze begon in 1991 te timmeren aan zijn carrière. Indertijd hadden zijn ouders er 100.000 oude Belgische Frank (2.500 euro) voor over om de droom van hun zoon waar te maken. Voor dit bedrag kon men die eerste single opnemen in de studio en hij kon die singles dan in vinyl aan de man brengen. Zijn vader zong ook eventjes in een band. Filip D'haeze volgde technisch onderwijs, maar een stiel leren was toch niets voor hem. Dochter Kythana zingt ook en zij mag dat doen van haar vader, maar de geboren entertainer hoopt toch dat zijn oudste dochter een deftig diploma behaalt. In die 25 jaar heeft Filip toch wel een paar keer aan stoppen gedacht. De eerste keer was toen hij zowat 5 jaar bezig was en zijn artiestennaam Phil Dean luidde. In die periode liep het namelijk niet zo vlot. Op een dag belde Adriaan Van Landschoot hem dan op en spraken ze af in Adegem. Na dat gesprek werd Enzo geboren. Als solozanger bij Enzo kwam er met “Vergeef me” een eerste single uit. Hij werd meteen Supertip in Tien om te Zien.



Op 11 juli vindt in het Cultureel Centrum te Adegem de show van Filip D'haeze, 25 jaar Entertainment plaats. Dan zal Filip voor een primeur zorgen. Hij zal dan twee uur optreden met de theaterband. Deze band bestaat uit 6 mensen, 2 backings en Swoopgirls. Ook Eveline Cannoot is van de partij. Met haar zong Filip ook nog samen. Filip D'haeze vertelde eveneens in Ment op zondag dat er opnieuw een kerstsingle met Eveline Cannoot zal verschijnen.



De grootste primeur is dat na de zomer de groep Swoop, waarvan Filip de zanger is de kans krijgt om met een liveband op te treden en niet enkel live on tape. Later zullen we hier wellicht meer van horen.



Tickets en info over de show van Filip D'haeze – 25 jaar Entertainment zijn te vinden op www.boekjeticket.be.