.
Sylver, Silvy De Bie, Wout Van Dessel
maandag 13 november 2023

Sylver scoort met hun favoriete song

Silvy en Wout hebben een fantische nummer uitgebracht.

Na een ongelofelijk straffe zomer, met overal veel volk en waardering voor hun succesvolle ‘The Sylver Lining Tour’ steken Wout Van Dessel en Silvy De Bie met Sylver een extra tandje bij. Woensdag 15 november 2023 kan je op Canvas kijken naar Belpop waar het eerste deel rond het succesverhaal van de Belgische Eurodance wordt uitgezonden. Eén week later, op woensdag 22 november 2023 komen Wout en Silvy uitgebreid aan bod in het tweede deel. In afwachting daarvan is Sylver aanstaande woensdag één van de smaakmakers op de 20ste Pré-Soireé in de Antwerpse Waagnatie en intussen verscheen ook nog de nieuwe single ‘When The Rain Begins To Fall’. De dansbare Sylver-versie, die het goed deed tijdens hun afgelopen tournee, heeft zijn weg al vlot gevonden bij de dj’s. “Zalig wanneer onze gemeenschappelijke, favoriete track zo enthousiast wordt onthaald achter de draaitafels. De reacties die we krijgen is ongelofelijk. Doet mij een beetje denken aan het begin van ‘Turn The Tide’ dat ook eerst door dj’s en het publiek in de clubs werd opgepikt”, zegt DJ Wout geamuseerd.

"Hier is ie dan, de nieuwe Sylver -single: "When The Rain Begins To Fall"! Mensen die onze live-show hebben gezien voorbije zomer hebben hem daar al horen voorbijkomen. Een cover van de 80's-classic van Jermaine Jackson en Pia Zadora, en een absolute favoriet van Silvy en mezelf”, klinkt het enthousiast in een post die Wout Van Dessel en Silvy De Bie van Sylver deelden op hun sociale media. Hun dansbare nieuwe single werd meteen al opgemerkt bij Spotify en netjes meegenomen in de populaire ‘New Music Friday’-lijst. Samen met de unaniem positieve reacties van Wout zijn collega-dj’s is de track de clubs en de dansvloeren aan het veroveren. “Het origineel is bekend, maar we hebben er toch onze eigen Sylver-twist aan gegeven, waardoor hij op heel veel plaatsen gedraaid kan worden. Waar mensen samenkomen, goesting hebben om te dansen en te feesten is dit de perfecte track”, zegt Silvy.

Feesten doet Sylver op woensdagavond 15 november 2023, want dan zijn ze opnieuw van de partij op de 20ste ‘Pré-Soirée’, de grootste afterwork ooit, die dit jaar zijn 20ste verjaardag viert in de Antwerpse Waagnatie. “Naast de festivals, de optredens in binnen- en buitenland zijn dit dé topfeestjes waar wij zelf ook naar uitkijken. De voorbije twee decennia groeide dit event uit tot misschien wel het grootste in z’n genre. Het publiek, de omkadering, de sfeer, ook voor ons is dat echt genieten”, zegt het duo eensgezind.

De Belgische Eurodance staat de komende twee woensdagen centraal in de nieuwe Canvas-reeks van ‘Belpop’. In de laatste aflevering van dit seizoen, die op woensdag 22 november 2023 wordt uitgezonden en vanaf dan online beschikbaar is, getuigen Wout en Silvy over hoe zij het hebben meegemaakt. “De muziek die we al uitbrachten met Sylver is tijdloos. Volgend jaar gaan we ons 24ste jaar in, maar we blijven een jong publiek aanspreken. Dankzij o.a. de sociale media en het internet zien we vaak nieuwe gezichten voor het podium staan. Ook onze nieuwe single ‘When The Rain Begins To Fall’ past perfect in ons repertoire. Aan de reacties die we krijgen, maken we daar nu al veel mensen mee blij (lacht) en hij is nog maar juist uitgekomen”, zegt Silvy. “De dj’s die graag een pseudo-extended versie van de nieuwe Sylver willen ontvangen mogen mij altijd een berichtje sturen via de site of sociale media. Digitaal is hij nog niet beschikbaar, maar als het zo blijft gaan moeten we dat misschien nog eens herbekijken”, vult Wout aan.

De nieuwe Sylver-single ‘When The Rain Begins To Fall’ verscheen op hun eigen label en is nu overal digitaal beschikbaar.

Bio van Sylver, Silvy De Bie, Wout Van Dessel en DJ Wout