.
Tanja Dexters
zaterdag 14 januari 2023

Tanja Dexters: “Ik had dood kunnen zijn”

Ze liet zich opnemen in een instelling

Toen Tanja Dexters in 2019 werd opgenomen in een psychiatrische instelling, was dat maar net op tijd. Het leven van de voormalige Miss België lag in puin en het ging alleen maar de verkeerde kant uit met Tanja.

Toen ze op een avond door het rood reed en een vrachtwagen tegen haar knalde, grepen haar zus en familie in. Dit kon zo niet langer duren.

“De dag na het ongeval stond mijn zus aan mijn bed. ‘We willen met je praten’, zei ze. Mijn familie vond dat ik hulp nodig had, en ik wist dat ze gelijk hadden. Ik had dood kunnen zijn, hè”, zegt Tanja in Humo.

Tanja liet zich vrijwillig opnemen en snakte naar rust. Ze wou even weg van de wereld, naar een plaats waar ze niet de hele tijd scheef zou worden bekeken.

“Maar helaas. In het krantenwinkeltje van het ziekenhuis zag ik mezelf op de cover van een magazine staan: ‘Tanja Dexters opgenomen in de psychiatrie.’ Blijkbaar had één van de andere patiënten stiekem een foto van me gemaakt en doorgestuurd. Ik grapte tegen de mevrouw van het winkeltje: ‘Misschien moeten we al die boekjes maar omdraaien, dan hoeven we die cover niet meer te zien.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Tanja Dexters

Meer Over:

Tanja Dexters