.
Tanja Dexters
woensdag 31 januari 2024

Tanja Dexters: “Ik kom er zo goed mee weg”

Maar dat was allesbehalve zo

Naarmate we ouder worden zijn er altijd mensen die belangrijk zijn geweest in ons leven, of die ons leven voor een groot deel hebben bepaald. Bij Tanja Dexters is dat haar manager Dany Peleman. Hij was tien jaar haar manager, maar had niet bepaald een goede invloed op haar leven.

“Dany heeft mij veel te lang in het babe-hokje, het hokje van de eeuwige stoeipoes gehouden. Op zeker ogenblik was ik al moeder, maar nog altijd wilde hij realityreeksen maken waarin ik in bikini met champagne de jacuzzi in kroop. Die bikini, oké, maar als hij reality wou maken, moest hij ook maar de realiteit tonen, zei ik. Mij met mijn kind. Of bezig met zaken, aan de computer. Niet dat ik geen babe wil zijn, dat is het niet, ik ben dat altijd graag geweest en nog. Maar ik ben meer dan dat”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Het is dankzij Dany dat Tanja ook heeft meegedaan aan Eurosong. Achteraf gezien was dat veel te vroeg, want Tanja was veel te onervaren. Dat bezorgde haar een angst op ieder podium. Na een tijdje besloot Tanja dat het genoeg was geweest en besloot ze met hem te breken.

“Hij reageerde tof, we zijn gaan eten, er was rode wijn en achteraf dacht ik: 'Amai, ik kom precies zo goed weg?' Gelukkig ben ik toen de kleine lettertjes op het contract gaan lezen en bleek er een aangetekende brief nodig, anders zou hij blijven cashen op mijn boekingen. Na die brief is hij me beginnen te kloten. Overal is hij gaan zeggen dat niet ik, maar hij ermee gestopt was. 'Op een bepaald moment krijgen ze een kind, raken ze uitgedoofd, worden ze ouder, kunnen ze niks meer en dan zet ik ze liever bij de vuilbak.' Sindsdien doe ik mijn management zelf en dat gaat goed, alleen: ik ben zakelijk niet zo sterk, ik ben een artiest en dus moet ik me laten omringen door mensen die daar iets van kennen, maar die hebben die me te vaak in 't zak gezet.”

Bio van Tanja Dexters

Meer Over:

Tanja Dexters