.
Tanja Dexters
donderdag 24 november 2022

Tanja Dexters mag honderd jaar lang niet meer rijden

Ze kreeg een rijverbod tot 2120

De voorbije jaren waren niet zo gemakkelijk voor Tanja Dexters. Het valt niet te ontkennen dat ze veel op haar kerfstok heeft en dat haar leven heel anders had kunnen lopen.

Maar Tanja is recht gekrabbeld en heeft haar leven over een andere boeg gegooid. Al zal dat wel een leven zonder rijbewijs worden. Ze heeft een rijverbod van honderd jaar gekregen.

“Na mijn veroordeling dacht ik dat ik zes maanden rijverbod had gekregen, maar blijkbaar heb ik de brief van mijn advocaat fout geïnterpreteerd. Recent werd ik zogezegd betrapt achter het stuur van een auto – dat was overigens iemand anders – en ik kreeg een pv in de bus. Daarin kreeg ik voor het eerst te lezen dat ik eigenlijk een levenslang rijverbod heb. Ik mag een voertuig meer besturen tot 5 mei 2120, zelfs geen elektrische step”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Tanja had haar straf niet meteen door en is dus ook nooit in beroep gegaan, en daar heeft ze nu behoorlijk veel spijt van.

“Gelukkig is er een clausule die zegt dat ik na zes maanden wel een nieuwe aanvraag mag aandienen. Ondertussen drink ik niks meer van alcohol en heb ik al drie maanden geen jointjes meer gerookt. Ik laat me ook om de twee weken testen. Binnen drie maanden stuur ik opnieuw een haarstaal op om te tonen dat ik er alles aan heb gedaan.”