.
Tatyana Beloy
donderdag 12 januari 2023

Tatyana Beloy: “Ik wil niet heel de tijd door het leven van anderen scrollen” 

Tatyana Beloy : Ze legt zichzelf een beperking op 

De voorbije jaren waren bijzonder druk voor Tatyana Beloy. Ondanks de coronapandemie had de presentatrice altijd veel werk en bleef ze haar bezigheden hebben. Zo schreef ze onder andere het boek ‘What the #’.

Dat boek gaat over de gevaren van sociale media bij jongeren. Tatyana spendeert zelf veel tijd online en op sociale media en weet dus als geen ander waar de gevaren zich schuilhouden.

“Ik ben het levende bewijs dat je online heel actief kunt zijn zonder dat je ook altijd met je smartphone bezig moet zijn. Ik hou van sociale media maar: ik wil niet langer dan twintig minuten door het leven van andere mensen zitten scrollen, tenzij een programma zoals ‘Big Brother’ me vraagt om iets te posten”, vertelt ze in De Morgen.

En in het beperken van gebruik van smartphones en sociale media gaat Beloy behoorlijk ver. Aan tafel zijn de toestellen niet toegelaten en zelfs op feestjes probeert ze het gebruik in te perken, ook van haar gasten.

“Dit jaar organiseerde ik het kerstfeest bij ons thuis. ‘My Party, My Rules’, dus alleen op ingelaste momenten mocht de gsm bovengehaald worden om een foto te nemen. Door schermtijd in te stellen heb ik controle over mijn socialemediagebruik: na twintig minuten gaat er een wekker af. Je zou dat echt eens moeten proberen; voor je het beseft, is je tijd opgebruikt.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Tatyana Beloy