.
Tatyana Beloy
dinsdag 7 februari 2023

Tatyana Beloy: “Ik wilde dat ook hebben” 

Ze was ‘anders’ dan de anderen. 

Opgroeien als meisje van kleur met een opvallend, maar mooi afrokapsel, het is voor een kind niet makkelijk. Ook niet voor Tatyana Beloy. Zij werd om die reden vaak gepest.

“Ik weet zelfs nog precies door wie. Mijn broer, zus en ik waren de enigen van kleur op school. Mijn mama had blond haar en was blank, mijn papa pikzwart. Aan mijn moeder vroegen ze waar haar kinderen vandaan kwamen. ‘Uit mij’, antwoordde ze dan. Alsof we wel geadopteerd moesten zijn”, zucht Tatyana in De Morgen.

Het hielp ook niet toen Tatyana’s ouders uit elkaar gingen toen ze 7 was. In die tijd scheidden ouders bijna nooit, en zeker geen gezin zoals dat van Beloy.

“Ik werd als anders ervaren en wilde er gewoon zo graag bij horen. Ik wilde ook sluik haar hebben en een zonnebril in mijn haar kunnen steken, maar ik had elke ochtend gedoe met mijn haar, dat vol met knopen zat. Mijn papa had geen idee hoe hij moest omgaan met mijn haar en mijn mama die zelf steile haren had, kende weinig van producten om onze afro’s te verzorgen.”

En hoewel ze haar haren heel erg heeft vervloekt, heeft ze haar prachtige haar nu toch omarmd. “Nu is mijn afro mijn troef en zet ik hem zo dik mogelijk wanneer ik presenteer of een shoot heb. Ik heb dat kapsel leren omarmen, maar mijn god, het heeft jaren geduurd.”

Bio van Tatyana Beloy

Meer Over:

Tatyana Beloy