.
News Image

The Battles in Mijn Pop-Uprestaurant

Dit is écht niet normaal!


Op donderdag 3 maart werd in Mijn Pop-uprestaurant 2016 duidelijk welke duo’s naar welke pleinen trekken. Wie het best scoorde tijdens de eerste proef, maakte de meeste kans om in z’n geliefde stad terecht te komen. Genk krijgt er twee chefs bij, want Sven & Amanda en Giordano & Myrthe strijken neer op C-Mine. In Antwerpen palmen het jonge ex-koppel Miette & Willem en de ambitieuze vriendinnen Caroline & Gillian de Gedempte Zuiderdokken in. De Gentse Jan & Nele en de Limburgse zussen Chloë en Magali trekken naar het stationsplein in Kortrijk.



Sven en Amanda werden in de tweede aflevering van Mijn Pop-uprestaurant als eerste bij Evi Hanssen geroepen. Zij slaagden met glans in de kookopdracht en kregen als eerste de sleutel van de auto die hen naar één van de drie pleinen zou brengen. Sven en Amanda gaven aan heel graag een pop-up te openen in Genk en zo geschiedde. Met een grote glimlach reden ze naar de historische C-Mine site, waar even later ook hun tegenstanders Myrthe & Giordano toekwamen. Als rasechte Genkenaar speelt Giordano een thuismatch en ook voor Myrthe uit Maasmechelen is dit een gedroomd scenario. Al komen in Genk twee chefs lijnrecht tegenover elkaar te staan…



Het Gentse koppel Jan & Nele was als tweede aan de beurt en zij hoopten vurig op een plek in Kortrijk. Zo dicht mogelijk in de buurt van hun twee kindjes blijven, was hun grootste wens. De opluchting was dan ook groot wanneer de auto met nummerplaat ‘Kortrijk’ de hunne bleek te zijn. Jan & Nele nemen het in Kortrijk verrassend genoeg op tegen de Limburgse zusjes Chloë & Magali. Zij konden hun tranen niet bedwingen toen ze de sleutel van de laatst overgebleven wagen kregen en hun tocht naar de andere kant van het land moesten inzetten.



Gillian & Caroline zijn als derde aan de beurt en mogen hun concept uitwerken op hun droomlocatie: Antwerpen. Dat doen ze vlak naast Miette & Willem, die elkaar in de armen vlogen toen ze hoorden dat ook zij naar de Gedempte Zuiderdokken trekken. Het jonge ex-koppel zal de komende weken dus het nodige weerwerk moeten bieden aan de torenhoge ambities van Gillian & Caroline.



Terwijl de duo’s hun concepten finetunen, de menukaarten samenstellen en hun pop-ups inrichten, wordt er ook naarstig gezocht naar zaal- en keukenpersoneel. Op zaterdag 5 maart 2016 vanaf 10.00 uur kunnen geïnteresseerde werkkrachten met een passie voor horeca zich aanmelden op de drie pleinen: het Stationsplein in Kortrijk, de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen en C-Mine in Genk.



Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM


Bio van Evi Hanssen