.
News Image

The Kooks komen naar Brussel

Terug van (even) weggeweest: The Kooks! Luke Pritchard, Hugh Harris, Peter Denton en Alexis Nuñez leveren volgende week – meer bepaald op 8 september – met 'Listen' hun vierde langspeler af, de eerste sinds 'Junk of the Heart' drie jaar terug.



De groep ziet het levenslicht in Brighton in 2004, en mag nauwelijks drie maanden later al de handtekening zetten onder een contract bij Virgin Records. In 2006 leidt deze samenwerking tot 'Inside In/Inside Out', hun debuutplaat die wereldwijd en met sprekend gemak de platina bekroningen aaneenrijgt. Geen wonder, met kleppers als She Moves in Her Own Way, Ooh La, Eddie's Gun of Naive! In ons land zien we de heren diezelfde zomer een eerste keer op Rock Werchter, met een optreden in de Marquee. De eerste van drie opeenvolgende Werchterpassages, trouwens. En ook in 2012 komen de Britten de heiligste der festivalweiden vermaken met hun frisse popsongs. Intussen was hun discografie al aangedikt met 'Konk' (2008) en 'Junk of the Heart (2011).



En nu dus 'Listen'. Afgaande op wat we op de radio al mochten horen (Down, Around Town, Bad Habit), klinkt die behoorlijk funky en fris, ja zelfs nogal r&b. Een verrassing van formaat die schreeuwt om een introductie op het podium! In juni streken Pritchard en co – in volle examenperiode – nog neer in de Ancienne Belgique tijdens hun succesvolle minitournee, in augustus zagen we hen terug op Pukkelpop, en voor deel drie kiezen ze nu voor... Valentijnsdag!Op 14 februari staan The Kooks in het prachtige Koninklijk Circus in Brussel, voor een Valentijnsconcert waarin ze hun nieuwe plaat zullen voorstellen, maar ook meer dan rijkelijk uit hun verzameling oudere hits zullen graaien. Tickets voor dit concert zijn te koop vanaf vrijdag 5 september om 10u30.



Tickets via Het Koninklijk Circus: 02 218 20 15 of www.cirque-royal.org & via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be



Ticketprijzen (incl. servicekosten):

30 euro (Beneden: ongenummerde zit en staanplaatsen)

30 euro (Boven: ongenummerde zitplaatsen)


Bio van The Kooks

Meer Over:

The Kooks