.
Eikeltje, The Masked Singer
zaterdag 12 oktober 2024 05:03

The Masked Singer: "Ik moest gewoon mijzelf spelen": masker van Eikeltje gaat af

Hij was al geraden door de kijkers.

Hij viel bijna van het podium en zal zijn leven lang aangesproken worden met Eikeltje, maar dat neemt Frank Verstraeten er met plezier bij. Vrijdagavond hadden speurders Véronique De Kock, Frances Lefebure en Elisabeth Lucie Baeten het raden naar wie er in The Masked Singer schuilging achter het masker van Eikeltje. En ook de andere Verstraeten - gastspeurder Dany - kon Verstraeten niet ontmaskeren. Maar toch werd het ‘einde verhaal’ voor het sympathieke Eikeltje en kwam de ex-Zillion-eigenaar van achter het masker. "De gemakkelijkste tip was het kostuum zelf: een Eikeltje. Ik moest gewoon mijzelf spelen", klinkt het.

Eikeltje werd de voorbije weken beroemd en berucht in Vlaanderen. Hij zong nauwelijks en viel op met een aantal schunnige moves. “Anders ben je geen Eikeltje hé", lacht Frank Verstraeten in Behind The Mask op VTM GO. “Eikeltje kon niet goed zingen, dus ik had direct door dat ik het zotteke van de set moest zijn. Ik was de pestkop, het eikeltje dus. Ik heb leuke dingen gedaan om in de kijker te lopen en mijn stem te camoufleren.”

Het pak van Eikeltje kon Frank instant overtuigen. “Dat was de eerste climax, één van de leukste momenten. Toen ik het pak de eerste keer zag dacht ik: ‘Wat is dat hier allemaal? Ben ik nu een nootje?’ Toen kwam het binnen: dit is gemakkelijk, ik ga mezelf zijn. Ik durf wel te zeggen dat ik het schattigste pak had en tastte direct af hoe ik mijn karakter kon uitspelen. Ik moest het van mijn voetjes en armpjes hebben want het hoofd kon niet bewegen. Er waren weinig elementen waarmee ik kon spelen en dan probeer je een beetje het goeie eikeltje te zijn.”

Maar het schattige pak had ook valkuilen, want Eikeltje donderde een paar keer bijna van het podium. “Ik wist niet wat er gebeurde”, blikt Frank terug. “Ineens werd ik aan mijn armen getrokken. Wat de speurders aan het roepen zijn, dat hoor je niet. Je bent volledig afgesloten van de wereld. Ik zag echt niks en heb van alles geprobeerd om mij te oriënteren, maar dat was kansloos. Ik had een sleutelgat om door te kijken.”

Ook zingen bleek geen evidentie. “Ik zing nooit, zelfs geen karaoke. Ik zou graag kunnen zingen en zou er alles voor doen om het talent te hebben, maar het lukt me niet. De workshops met zangcoach Ibernice waren de eerste zanglessen in mijn leven.” En dus oefende Frank heel vaak bij hem thuis in de woonkamer. “Ik heb mij volledig gegeven. Het is niet dat ik heb meegedaan met het idee: laat maar komen en ik zal wel met de wind meevliegen. Nee nee, Eikeltje had het zwaar, geloof mij.”

Frank is bijzonder trots dat hij ‘meedoen met The Masked Singer’ van zijn bucketlist kan schrappen. “Je hebt in je leven zoveel dingen die je once in your life kan meemaken. Waar je geluk voor moet hebben en kansen moet voor krijgen. In The Masked Singer meedoen is een unieke belevenis. Dat je een heel klein deeltje mag zijn van zo’n groot programma, dat is een eer. Ik kijk er heel positief op terug.”