.
Koen Wauters in The Voice Van Vlaanderen
zondag 7 november 2021

The Voice Van Vlaanderen levert VTM megaboete op

Zender blijft regels overtreden.

De verschillende omroepen in Vlaanderen moeten zich houden aan de regels die hen opgelegd worden. De Vlaamse Regulator voor Media doet af en toe een steekproef en dat levert de zender regelmatig een boete op.
Zo werd een tijdje geleden een aflevering van 'The Voice Van Vlaanderen' gecontroleerd. De mensen van de VRM oordeelden dat tijdens dat programma bepaalde merken iets te prominent of overmatig in beeld kwamen. Het gaat vooral om beelden in de backstageruimte waarbij onder andere de namen van een bepaalde frisdrank, een elektrohandel en een kledingzaak ruim in beeld kwamen.

De VRM legt VTM een geldboete op van 20.000 euro en dat is niet de eerste (en wellicht ook niet de laatste) keer. Eerder leverde 'Snackmasters' de zender al een boete van 15.000 euro op, 'Familie' zorgde zelfs voor een boete van 25.000 euro en een bepaalde sponsorboodschap bij de James Bondfilms heeft de zender ook 15.000 euro gekost.

De teller staat nu dus al op 75.000 euro voor het jaar 2021. Voor een tv-zender als VTM wellicht niet echt veel geld, al die sponsorboodschappen zullen de zender wellicht veel meer opleveren dan de som van de boetes.