.
News Image

The Voice Van Vlaanderen: Lola en Jens met gevaarlijk nummer

Lola en Jens schitteren op podium.


De allerlaatste Battle van dit seizoen van The Voice Van Vlaanderen werd vrijdagavond geleverd door team Koen. Die Battle beloofde op voorhand al een kippenvelmoment te worden van de 18-jarige Lola uit Oostende en de 32-jarige Jens uit Mortsel. Zij zongen samen Redemption Song van Bob Marley in een versie van Eddie Vedder en Beyoncé. “Daarin kunnen jullie allebei jullie sterkste troeven kwijt”, wist Koen te vertelen. In de voetsporen treden van twee muzikale iconen en een song brengen van een andere grootheid: de druk op de schouders van Lola en Jens was bijzonder groot. En coach Koen was vastbesloten om er nog een schepje bovenop te doen: “Dit is een heel gevaarlijk nummer. Het is bijzonder mooi, maar alleen als je het met de juiste emoties kan brengen. Als dat niet lukt, dan heb je niets”.



Tijdens de workshop moet Koen alle moeite doen om de twijfel bij Lola weg te nemen maar zij slaagt er samen met Jens toch maar mooi in om hem kippenvel te bezorgen. Koen is tijdens de workshop zodanig onder de indruk van de performance van Lola en dat hij besluit niet teveel meer te repeteren omdat de vonk die hij tijdens de workshop zag anders mogelijk gaat verdwijnen. Slagen Lola en Jens erin om die vonk ook te doen overslaan in de allerlaatste Battle? Het antwoord op die vraag is wat ons betreft volmondig ja maar wat denken de coaches ervan?



Bent is onder de indruk van het optredens van Lola en Jens en geraakt amper nog uit zijn woorden. De voorkeur van Bent gaat naar Jens. Bart vond de manier waarop Jens het nummer bracht aangrijpend. Het stemtimbre van Lola was volgens Bart top. Koen had graag Lola en Jens naar de liveshows van The Voice Van Vlaanderen gestuurd maar dat kan helaas niet. Koen wil beide kandidaten veel punten geven maar moet één van hen laten gaan en dat is Jens. Lola blijft dus in team Koen. Voor Jens is er nog één kans: een steal door Natalia, Bent of Bart. Bent drukt af en dus is ook Jens door.