.
Phil Kevin
zondag 1 april 2018

Thema rond transgenders is Phil Kevin niet vreemd

Vroeger was ze Benny is positieve boodschap.


Phil Kevin kwam net in de periode dat VTM-journalist Bo Van Spilbeeck in het nieuws kwam als transgender toevallig een lied tegen. Hij kreeg plots het idee om Vroeger was ze Benny te maken. In de bijhorende clip vond de zanger een beste vriend bereid om de rol van Benny die Marie zou worden op een mooie manier in te vullen.



Het thema rond transgenders is Phil Kevin niet vreemd, zei hij in Ment op zondag. In zijn dansschool te Sint-Truiden kwam er iemand naar hem toe om te vragen of ze haar hobby 'dansen' daar kon beoefenen. De persoon in kwestie zei dat ze transgender was en Phil stond er meteen voor open. Sinds eind januari is deze dame haar geslachtsoperatie volledig achter de rug.



Voor Phil Kevin moest Vroeger was ze Benny een vrolijk nummer zijn, dat hij bewust niet uitbracht met carnaval. Zelf heeft hij ervaren hoe positief transseksualiteit wel kan zijn en daarom wou hij er geen ballade van maken. Ondanks het feit dat het duet Ik ben je prooi met zijn partner Elisa nog volop liep was het moment gekomen om met dit thema op de proppen te komen.

Dat er nood is aan deze ambiancenummers hoort de zanger zowel van organisatoren als van het publiek, dat enthousiast reageert. Ook in de Vlaamse Ultratop 50 klimt Vroeger was ze Benny van Phil Kevin in de tweede week notering van 50 naar 33. Bij Ment Tv staat hij op 1 in de Extra Tien van De Vlaamse Top 10.



Tekst: Nico Vanaken

Bio van Phil Kevin

Meer Over:

Phil Kevin