.
Thomas Vanderveken
maandag 6 mei 2024

Thomas Vanderveken: “Ik ontdekte er heel wat voordelen van”

Maar ook nadelen

Er is niemand die met echt heel veel plezier terugdenkt aan de periode waarin de pandemie heerste over heel de wereld. Ook Thomas Vanderveken blikt er niet zo graag op terug.

Al heeft die periode hem ook veel nieuwe dingen laten ontdekken en zijn er toch enkele nieuwe gewoontes zijn leven binnengeslopen.

“Sinds de lockdowns ben ik een grote fan van supermarktbestellingen en thuisleveringen. Ik had daar een beetje een schuldgevoel over, omdat het nefast zou zijn voor mijn ecologische voetafdruk. Maar voor 'Factcheckers' hebben we een test gedaan en wat bleek? Dat voor de gemeente waar ik woon in combinatie met de online supermarkt waar ik klant ben het milieuvriendelijker is om aan huis te laten leveren dan zelf naar de winkel te rijden”, zegt Thomas in Primo.

Natuurlijk hebben al die supermarktbestellingen en thuisleveringen ook enkele nadelen, daar kan ook de presentator niet aan onderuit.

“Mijn eten mag da wel een tussenstop minder maken doordat het nu rechtstreeks uit het magazijn komt. Ik heb daardoor wel minder beweging en minder sociaal contact.”