.
Thuis aflevering 5538
vrijdag 8 december 2023

Thuis: “Er zit sleet op”

Er moet vernieuwing komen

Lekken, schimmel, ongedierte, er valt wel wat te klagen in de studio’s van ‘Thuis’. Maar dat zijn slechts enkele van de problemen. De cast en crew klaagt ook regelmatig van geluidsoverlast.

“De laatste maanden hebben we steeds meer geluidsoverlast door werken op een steenworp van onze studio's. Dat lawaai zal nog enkele jaren aanhouden, wat onze opnameschema's in de toekomst onvermijdelijk in de war zal gooien”, zucht iemand van de crew in Humo.

Ook al wordt er geprobeerd om de hinder te beperken, dat lukt niet altijd. Soms worden er op dat moment opnames op buitenlocaties gepland om de hinder voor het opnameschema toch een beetje te beperken.

Het probleem zien ze ondertussen onder ogen en er wordt volop gezocht naar nieuwe studio’s. maar de zoektocht is niet makkelijk.

“We hebben een studio nodig die is aangepast aan de noden van 'Thuis.' Er zit te veel sleet op dit gebouw om hier een duurzame toekomst te kunnen uitbouwen. Het is allang duidelijk dat de productie van 'Thuis' zal verhuizen, maar we willen niets overhaasten. Intussen laat De Hoorn de gebouwen niet verkommeren als een huisjesmelker: ze voeren reparaties uit om de toestand leefbaar te houden.”