.
Marleen Merkx
woensdag 15 juni 2022

'Thuis'-fans hard voor actrice Marleen Merckx

Ze deed een pijnlijke uitspraak

Twee weken gelden, op 31 mei om precies te zijn, moesten de 'Thuis'-kijkers het een dag zonder hun favoriete soap stellen. Door een staking bij de VRT werd er geen aflevering van hun favoriete soap uitgezonden.

Die staking kwam er nadat er besparingen wilden doorgevoerd worden en nadat bekend raakte dat 'Thuis' waarschijnlijk door een extern productiehuis zal worden gemaakt.

Marleen Merckx was die dag één van de boegbeelden bij het stakingspiket aan de ingang van de VRT. En als het van haar had afgehangen, dan mocht het protest nog iets harder aankomen.

“Natuurlijk is deze stakingsdag ook een signaal van ons. Ik had zelfs graag gehad dat er nog meer zou gebeuren. De aflevering van vanavond wordt gewoon morgen uitgezonden. Laat de kijker maar eens voelen dat we misnoegd zijn en toon een episode helemaal niet. Dat zou de kijker meer pijn doen”, klonk het bij Marleen de dag van de staking in Tv Familie.

En dat is een uitspraak die heel hard is aangekomen bij de fans. “Marleen gaat er serieus over! Wat kan de kijker hier nu aan doen”, schrijft iemand op sociale media. “Hebben wij hier schuld aan? Nee! Waarom moet de kijker dan pijn gedaan worden? Zonder kijkers heb je geen 'Thuis', hé Marleen. Heb je daar al eens aan gedacht”, schrijft iemand anders weer.

Bio van Marleen Merckx

Meer Over:

Marleen Merckx