.
Thuis aflevering 5524
maandag 4 december 2023

Thuis: “Je kunt ze wegjagen, maar ze keren toch terug”

Het is een plaag

Veel mensen dromen ervan om bij ‘Thuis’ te mogen werken, maar we betwijfelen of dat nog altijd zo is nadat ze horen in wat voor slechte staat het gebouw is waar de opnames plaatsvinden. Schimmel, vocht, ongedierte, wateroverlast, het zijn slechts enkele van de problemen waar ze mee kampen.

Zo stuurde een medewerker enkele jaren geleden een mail over de maden die uit het plafond vielen. Samen met de verantwoordelijke werd meteen naar het probleem gekeken.

“Hij heeft toen een kadaver van een dood vogeltje uit het vals plafond gehaald waar de maden vandaan kwamen. In het verleden hebben we dit ook al eens meegemaakt, in een hoek van onze foyer. Dat was al niet aangenaam, maar dat ze nu op mijn hoofd en dat van mijn collega vallen, is niet echt een fijne ervaring. Ik heb me nu op een ander bureau gezet, maar ik weet niet of ik nog graag terug ga zitten op mijn eigen plaats. Wie weet wat er nog allemaal in dat plafond huist”, zegt de ondertussen ex-werknemer in Humo.

Het kadaver van het vogeltje was er terechtgekomen door een steenmarter die tussen het valse plafond en het dak leeft. Een steenmarter is een beschermde diersoort en kan dus niet zomaar worden gedood.

“Boven het vals plafond hebben de dieren nu eenmaal vrij spel,' vertelt een productiemedewerker. 'En in de buurt van de Manhattan stikt het van de marters, omdat we zo dicht bij het bos van de Keizersberg liggen. Je kunt de dieren even wegjagen, maar ze keren toch terug.'”