.
Tine Embrechts
maandag 27 maart 2023

Tine Embrechts: “Dan moeten we het thuis even anders aanpakken”

Ze hebben een erg onzekere job

Zolang er geen corona is, heeft Tine Embrechts altijd goed haar brood kunnen verdienen. Van sparen is er nooit echt veel in huis gekomen, maar daar heeft ze een goede reden voor.

“Het is niet mijn sterkste kant. Niet dat ik alles door ramen en deuren gooi. Ik heb gewoon vier kinderen te onderhouden en iedereen weet dat dat geld kost. Mijn gezin en mijnhuis, daar gaat mijn geld naartoe”, vertelt Tine aan Primo.

Ongelukkig wordt Tine daar niet van, want het zijn ook de dingen die haar erg gelukkig maken. Dat ze ook nog eens samen is met iemand die een even onzekere job heeft als haar, maakt haar er niet ongelukkiger door.

“Laurent heeft ook periodes dat het kalm is. Dan moeten we het thuis dus even anders aanpakken. Maar ik doe het al zolang. Ik zal het nog wel eventjes volhouden zeker? Anderzijds is de vrijheid die we hebben onbetaalbaar.”

De job van Tine heeft heel wat voordelen, maar naast financiële onzekerheid ook heel wat nadelen. Dat ze vaak in het weekend moet werken en daardoor dingen moet missen, is daar één van. “Ik heb een vaste vriendenkliek – De Kippen, vriendinnen die ik al ken van toen ik acht was bij de scouts. Maar ik heb de laatste vier, vijf etentjes gemist omdat ik altijd degene ben die aan het werken is.”