.
Tine Embrechts
zondag 23 april 2023

Tine Embrechts doet belangrijke vaststelling

“Ik heb daar echt van geleerd”

Als mama ziet ze haar kinderen keigraag maar toch mist ze de nodige tijd voor zichzelf. “Maar ik ben geen slechte moeder omdat ik een aantal avonden per week weg ben om te gaan acteren of zingen”, vertelt Tine aan Gazet van Antwerpen.

Haar partner Laurent heeft daar blijkbaar veel minder moeite mee. “Maakt hem dat een slechte papa? Nee, tuurlijk niet maar het valt op dat mannen het daar veel minder lastig mee hebben.

“Word je moeder, dan krijg je tegelijk een schuldgevoel mee. Over alles wat je niet doet waarvan je vindt dat je het wél moet doen. Ik heb dat te lang laten meespelen. Het is belangrijk dat je zelf ook nog mag bestaan, als vrouw, los van dat moederschap. Wij mogen ook een job hebben die we vol passie doen, en waar ons gezin aanpassingen voor moet doen”, aldus Tine Embrechts in Gazet van Antwerpen.

Als vrouw moet je jezelf daar veel meer van overtuigen. Wij hebben het natuurlijk mechanisme om steeds alles weg te cijferen voor de kinderen.

Toch is af en toe eens voor jezelf zorgen geen overbodige luxe want daarna kun je weer dubbel en dik klaarstaan voor de kids.

Bio van Tine Embrechts

Meer Over:

Tine Embrechts