.
Tine Embrechts
dinsdag 8 oktober 2024

Tine Embrechts: “Ik hanteer nu wel een andere techniek”

Ze pakt het anders aan

Tine Embrechts ging samen met enkele andere bekende vrouwen uit de kleren voor ‘Alles in de strijd’. Ze wilden op die manier borstkanker in de kijker zetten en vrouwen oproepen om zich veel sneller te laten controleren.

Zelf laat Tine zich nu ook jaarlijks controleren en wil ze geen risico lopen. Sinds vorig jaar houdt ze het zelf ook extra in de gaten.

“Ik hanteer nu wel een andere techniek. Ik dacht altijd dat je moest voelen aan je borsten, maar een arts vertelde me dat je onder de douche voorover moet buigen, en dat je borsten dan een mooie vorm moeten hebben. Zie je instulpingen of oneffenheden? Dan moet je je extra laten controleren. Vanaf mijn vijftigste word ik uitgenodigd voor een jaarlijkse mammografie en daar zal ik zeker op ingaan”, geeft ze als tip mee in Het Laatste Nieuws.

Tine gaat weinig naar de dokter en is ook niet zo snel in paniek. Zij heeft meer hulp aan een chiropractor en een osteopaat.

“Héél soms denk ik: oh nee, is het een hersenvliesontsteking? Of een tumor? Maar dan zegt de chiropractor: 'Maar, nee, gij. Ge zit gewoon weer helemaal geblokkeerd.'"