.
Tine Embrechts
zondag 30 april 2023

Tine Embrechts moest haar papa heel vaak missen hierdoor

Voor anderen was hij een held

Haar vader reisde de wereld rond om ontwikkelingshulp te realiseren. Pas toen ze zelf 21 jaar was, ging ze met hem mee naar India. Daar had hij een weeshuis gebouwd.

Als professor economie aan de universiteit van Antwerpen, wist hij heel veel over internationale economie en zo heeft hij zich toegespitst op allerlei ontwikkelingsprojecten.

“Hij heeft in Zimbabwe gezeten, in Congo, Tanzania en vooral in India. Voor mij als kind was dat: mijn papa is weeral weg. Tot ik met mijn beste vriendin op rondreis door India ben gegaan. Pas toen besefte ik wat hij allemaal verwezenlijkt had”, onthult Tine aan Gazet van Antwerpen.

In India was hij een held voor de lokale bevolking. “Ik zag er plots een foto van hem hangen. Dat was echt een eyeopener. Ineens krijg je een totaal ander beeld van je vader. Een bijzonder man. Tot op de dag van vandaag wordt hij er geëerd met een speciale feestdag”, vertelt Tine aan Gazet van Antwerpen.

Voor haar bleef hij echter lange tijd de papa die altijd weg was. Pas als men volwassen is, kan men dit plaatsen maar als kind gaat dat moeilijk.