.
Tinne Oltmans
vrijdag 11 februari 2022

Tinne Oltmans heeft problemen met haar gezondheid: “Het probleem raakt niet opgelost”

Het is gelukkig onder controle

Actrice en zangeres Tinne Oltmans ziet er erg goed uit. De zangeres voelt zich goed in haar vel en probeert haar leven in balans te houden. Op tijd en stond gaan sporten, gezonde voeding en voldoende me-time. Maar als ze zin heeft in frieten van de frituur, dan zal ze zichzelf dat ook niet ontzeggen.

“Al zijn de vlezekes daar helaas niet meer bij. Ik heb een jaar of twee geleden een maagontsteking gehad. Met medicatie kreeg ik die onder controle, maar het probleem raakte nooit echt helemaal opgelost. De maagpijn kwam regelmatig terug, ik kreeg ook last in mijn darmen en voelde me vaak opgeblazen”, doet Oltmans haar verhaal in Het Laatste Nieuws?

Toen ze in het ziekenhuis belandde kreeg ze een FODMAP-dieet opgelegd. Een behandeling voor mensen met het prikkelbare darmsyndroom. “Ik mag nu onder andere geen gluten, fruitsuikers en lactose meer eten. Of toch zo weinig mogelijk. Het is een superstreng en ingewikkeld dieet, maar het heeft me wel enorm geholpen. Ik merk dat ik me nu veel beter in mijn vel voel.”