.
Tinne Oltmans
vrijdag 16 juni 2023

Tinne Oltmans: “Ik ben daar erg naar op zoek”

Ze is zoekende naar haar identiteit

Voor veel jonge meisjes is Tinne Oltmans een idool, iemand waar ze naar opkijken. Haar foto zal ongetwijfeld ook ergens op slaapkamers hangen, net zoals zij vroeger zelf deed met haar idolen.

Zo keek ze heel erg op naar Avril Lavigne. Ze vond de zangeres heel erg uniek. “Het gezicht van een poppetje en de kleren van een punckchick. Dat sprak mij waanzinnig aan, en nog altijd trouwens. Ik merk bij mezelf ook een soort dualiteit tussen het ‘meisje-meisje’ en de rebel. En hoe ik altijd tussen die twee schipper en daar helaas nog geen goed midden in heb gevonden”, zegt Tinne in De Morgen.

Maar niet alleen in haar identiteit is Tinne daar heel erg naar op zoek, ook in haar muziek is Oltmans nog altijd erg zoekende.

“Ik ben erg op zoek naar hoe ik dat lieflijke in mijn stem en dat zachte van mijn uiterlijke kan combineren met een sound die toch uitnodigt om averechts te zijn. En dat is een zoektocht, omdat ik voel dat de maatschappij graag één duidelijk beeld wil zien: of het lieve meisje, of de rebel.”

Tinne wil liever niet in hokjes denken en probeert daar dan ook voor in opstand te komen. Ze probeert een evenwicht te vinden in beide en wil niet ongelukkig worden als dat niet lukt. “Als ik alleen maar de lieve Tinne kan laten zien, voel ik mij erg in het nauw gedreven. En als ik alleen maar de rebel en de edgy Tinne kan laten zien, voel ik mij niet oprecht.”