.
Tine Oltmans
zondag 6 februari 2022

Tinne Oltmans lanceert nieuwe single: “tekst is heel belangrijk voor mij”

'Voel wat ik voel'

We hebben er even op moeten wachten, maar Tinne Oltmans is terug met een nieuwe single: ‘Voel wat ik voel’. Het is de derde single voor Tinne, waarmee ze hoopt op binnenkort op vele podia in Vlaanderen te kunnen staan.

“Ik heb het gemaakt met tekstschrijfster Maxine, gitarist Julian en producer Martin. En het fijne is dat je invloeden van ons alle vier in het nummer terugvindt. Ik heb samen met Maxine aan de tekst gewerkt. Want tekst is heel belangrijk voor mij en moet ook diepgang en een thema hebben”, vertelt Tinne over haar nieuwe single in Het Laatste Nieuws.

Tinne en haar ex-partner Juan Gerlo gingen vorig jaar uit elkaar. Voor veel zangeressen vaak het ideale moment om het liefdesverdriet van zich af te schrijven. “Songwriting werkt altijd wel therapeutisch. Waar het hart van vol is, loopt de mond van over, zegt men. Dat is met muziekschrijven ook zo, denk ik. Tot voor kort schreef ik heel gemakkelijk klassieke liefdesliedjes. Daarom ben ik nu ook zo blij dat mijn nieuwe nummer toch een tikkeltje anders is geworden. Ik voel wat ik voel gaat eerder over self-love.”