.
tinne oltmans
dinsdag 6 februari 2024

Tinne Oltmans slaat een nieuwe weg in

Ze is volop aan het experimenteren

Tinne Oltmans werkt al een tijdje keihard aan haar solocarrière. Maar in tegenstelling tot de carrières van Pommelien Thijs en Camille lijkt die van Tinne niet meteen echt van de grond te komen.

Het zag er nochtans allemaal veelbelovend uit en Tinne kreeg mooie kansen zoals een duet met Metejoor. Maar de opvolgers zoals ‘Verdrijf Me’ en ‘Feestje in m’n hoofd’ konden dat succes niet evenaren.

Dat heeft ook Tinne opgemerkt en zij heeft besloten om het roer helemaal om te gooien. Ze wil zich helemaal rebranden, schrijft Dag Allemaal.

“Het zal niet meer per se in het Nederlands zijn, ik wil vooral een juist verhaal brengen. Mijn haar kleuren was een zachte opbouw, maar nu ik na 'Lisa' weer tijd heb, heb ik echt veel zin om terug te komen met een nieuw verrassend imago. Ik ben met verschillende genres aan het experimenteren, het wordt wat alternatiever. Ik merk bijvoorbeeld dat ik me goed voel in country-folk met wat toetsen van elektronische muziek. Dus ik ben nu op verkenningstocht in die richting. Ik ga ook instrumenten leren bespelen. Ukelele lukt al, mijn gitaar heb ik ook weer onder het stof gehaald.”

Wanneer we nieuwe muziek van Tinne mogen verwachten, is nog onduidelijk. Al wil ze graag tegen de zomer iets uitbrengen. “Maar ook acteerprojecten zijn weer welkom. De opnamen van 'Lisa' zijn gestopt in maart, da's al bijna een jaar geleden, ik heb tijd genoeg gehad om af te kicken. Nu voel ik dat ik weer veel zin krijg om te gaan acteren. Met 'Lisa' namen we in een hoog tempo op, je raakt daar op den duur aan gewend, dus er mag nu weer iets nieuws komen. Er zit nog niets concreets in de pijplijn, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt.”