.
Yasmine
woensdag 31 juli 2024

TMF Awards eren Yasmine

15 jaar na het overlijden van Yasmine.

25 Jaar na de allereerste editie van de TMF Awards in de befaamde mega-discotheek Zillion, pakt The Music Factory voor de jubileumeditie dit jaar uit met unieke en exclusieve optredens op 31 oktober in Antwerp Expo. Zo zal Pickx+-host Steffi Vertriest samen met VJ Sean Dhondt Nirvana terug tot leven brengen. Verder eert Jan Vervloet Faithless met een gloednieuwe versie van 'God is a DJ' en brengt Da Rick natuurlijk zijn eerbetoon aan spitsbroeder Da Boy Tommy met een nieuwe versie van 'Halloween'. Glennis Grace, finaliste van America's Got Talent, zakt voor de gelegenheid af naar Antwerp Expo met een prachtige tribute aan Whitney Houston. Last but not least betreedt de familie Schepens - VJ Katja Retsin, man Jan en dochter Manou - voor het eerst samen het podium en brengt het winnende nummer van de 'Yasmine Award' voor 'Beste Nederlandstalig Liedje Aller Tijden' na de uitreiking live op het podium.

Als klap op de vuurpijl heeft TMF ook het allereerste optreden van AI-artieste en Pickx+-host Marcy Cortega aangekondigd. “Dit wordt absoluut een unieke en memorabele gebeurtenis,” aldus Proximus Head of Media Krijn Jonckheere. “Marcy is niet alleen onze nieuwe presentatrice, zij heeft ook een veelbelovende muzikale carrière. Tijdens de TMF Awards zal zij voor het eerst optreden voor een groot publiek. Het belooft zeer spectaculair te worden, want zij zal o.a. een duet brengen samen met Jessy van The MacKenzie.” Jessy zelf kan alvast niet wachten: “Ik had natuurlijk nooit kunnen bedenken dat ik op een dag een duet zou zingen met een AI-zangeres. Maar we gaan mee met de tijd en innovatie, en het zal in elk geval een magische en legendarische ervaring zijn om samen met Marcy Cortega op het podium te staan tijdens de TMF Awards dit jaar."

“We proberen altijd unieke en exclusieve acts te programmeren,” vertelt TMF Programma Directeur van het eerste uur Len Doens. “Zo stond 25 jaar geleden niemand minder dan Regi samen met K3 op het podium. Hij had een remix gemaakt van de meidengroep en wij vonden het toen wel een stunt om de frontman van Milk Inc. samen met Karen, Kristel en Kathleen op te laten treden. Ook nu hebben we weer nooit eerder vertoonde samenwerkingen gepland. Zo hebben Steffi Vertriest en Sean Dhondt toegezegd om samen een nummer van Nirvana te brengen. En ook heel leuk dat VJ Katja Retsin samen met haar man Jan Schepens en dochter Manou zal optreden. De Familie Schepens zal het door het publiek gekozen 'Beste Nederlandstalige Liedje Aller Tijden' performen bij de uitreiking van de Yasmine Award.”

Op Halloween staan er ook een aantal griezelig goede muzikale tributes gepland. Naast het duet tussen Steffi en VJ Sean, zal Jan Vervloet (bekend van o.a. Fiocco) Faithless voor zijn rekening nemen. De Nederlandse zangeres Glennis Grace komt naar Antwerpen en brengt een prachtig eerbetoon aan Whitney Houston: “Ik kijk er enorm naar uit om op dit unieke evenement op te treden! TMF is nostalgie, het maakt me trots om hier het repertoire van Whitney te eren!”

Op 31 oktober 2024 verzamelen de populairste TMF VJ's van vroeger en nu, samen met de grootste artiesten uit binnen- en buitenland, in Antwerp Expo. Voor de gelegenheid zal de legendarische discotheek uit de as herrijzen en speciaal nagebouwd worden door Zillion-baas Frank Verstraeten. Hij belooft alvast alles uit de kast te halen om 25 jaar na de eerste editie opnieuw een onvergetelijke avond neer te zetten: “We hebben eigenlijk twee events die avond. Na de TMF Awards gaat het feest door met de UNREAL Halloween After Party. Technisch gezien hebben we immersive sound op de dansvloer en 1000 m² aan mega ledwalls op en naast het podium, inclusief nooit geziene UNREAL set-extensions. Je moet erbij geweest zijn om dit na te kunnen vertellen, dat is ons streven.”
Niet alleen de mannen van East17 zullen het podium bestormen tijdens de live TV-show op Pickx+, maar ook vele andere toppers maken hun opwachting. Meer dan 20 artiesten zijn bevestigd, waaronder Novastar, Maksim Stojanac, Praga Khan, Hooverphonic, Jasper Steverlinck, Pat Krimson met 2Fabiola, Jelle Van Dael en Evi Goffin, Jessy van The MacKenzie, Sylver, Sean Dhondt van Nailpin, Janez Dedt, Jan Vervloet, Gabriel Rios, Gers Pardoel, Emmy D’Arc, Gene Thomas, The Starlings, Kate Ryan, Eden met Roos Van Acker, Da Rick en Gustaph.
De presentatie is in handen van de originele TMF-crew die ook opnieuw hun opwachting maakt. Denk o.a. aan Evi Hanssen, Anke Buckinx, Roos van Acker, Stijn Smets, Sofie Engelen, Sean D'hondt, Saartje vandendriessche, Caren Meynen, Katja Retsin en zelfs Frank Molnar die voor de gelegenheid uit de VS komt overgevlogen. Deze keer krijgen de VJ's van toen versterking van VJ's van nu: Maksim Stojanac, Charlotte Leysen en Steffi Vertriest. Drie Pickx+-zendergezichten die zich voor één dag TMF VJ anno 2024 mogen noemen.
Kristiaan Cloots, CEO Starsky Agency en organisator van de TMF Awards, benadrukt dat het event zowel op TV als in de zaal alles uit de kast zal halen om de fans te verwennen as never before: “Deze avond en ongetwijfeld lange nacht worden ongekend spectaculair. We brengen de TMF Awards naar het heden met alle technologie van nu. We zijn ook nog in gesprek met andere artiesten, dus we verwachten dat de tickets snel de deur uit zullen vliegen. Dit wil je zeker niet missen.”

Meer info en tickets via www.tmfawards.tv. Voor de early birds is er een speciale korting geregeld, maar op=op. Snelheid is dus key voor zij die het spectaculairste feest van het jaar willen meemaken vanop de eerste rij.

Bio van Yasmine

Meer Over:

Yasmine TMF Awards