.
Tom Dingenen
dinsdag 23 januari 2024

Tom Dingenen: “Dat gevoel speel je nooit kwijt”

Hij heeft een bekende nonkel

Tom Dingenen kennen we natuurlijk allemaal als Bart uit ‘Dertigers’, maar ook van zijn rollen in onder andere ‘Familie’, ‘#LikeMe’ en ‘Boomer’. Zijn meest recente rol is in ‘Milo’ waar hij Koen speelt.

De acteur is de neef van Frank Dingenen, ooit een populair presentator en bekend van ‘Meester, hij begint weer’. Hij volgt de carrière van Tom op de voet.

“Dat vind ik fijn. Het zou ook heel goed kunnen dat ik de acteermicrobe van hem heb doorgekregen. Als kind was ik echt trots op hem. Tijdens zijn topperiode - van mijn zesde tot vijftiende met 'Meester, Hij Begint Weer!' en 'Videodinges' - was Frank een icoon. Een vakman ook. Over het algemeen hebben we nog weinig contact, soms stuurt hij mij een mailtje om me een compliment te geven, dat doet mij wel iets. Ik zou hem weer vaker moeten bellen”, zeg Tom in Dag Allemaal.

Dingenen weet ook te vertellen dat zijn nonkel best wel wat heimwee heeft naar zijn vroegere leven. Dat kan volgens hem ook niet anders.

“Als je jaren meedraait aan de top, en plots niet meer, denk ik niet dat je dat gevoel van miskenning ooit nog kwijtspeelt. Zeker omdat hij echt iets heeft betekend, jaren aan een stuk. Ik moet toegeven dat ik met hem inzit. Het is zo jammer, maar je moet ook realistisch zijn. Het is weinigen gegeven om van hun achttien tot hun vijfenzeventig continu tv te mogen maken. Dat neemt niet weg dat het niet gemakkelijk is om je daarbij neer te leggen.”