.
Tom Lanoye
zaterdag 5 maart 2022

Tom Lanoye: “Ik ben daar een beetje bang voor”

Hij heeft zin om goed te gaan feesten

De afgelopen twee jaar ging iedereen op zoek naar een nieuwe hobby die gemakkelijk van thuis uit was te beoefenen. De ene leerde breien, de andere ging tuinieren of bakken en nog anderen verslonden vele boeken. Al zal het grote deel van de Vlamingen ook vooral genoten hebben van Netflix en andere streamingsdiensten.

En dat maakt schrijver Tom Lanoye een beetje bang. “Ik ben echt bang dat mensen zo gewend zijn geraakt aan Netflix en Amazon Prime, dat ze de weg naar het theater niet meer zullen vinden. Dus mijn boodschap is: loop samen naar theaters, boekwinkels en bioscopen en maak gebruik van het feit dat je niet meer veroordeeld bent tot streamingdiensten”, roept Lanoye op in Humo.

Zelf zal Tom niet twijfelen om terug buiten te komen en te genieten van alles wat Vlaanderen ons te bieden heeft. “Ik wil nu wel een jaar volop gaan feesten hoor, daar heb ik grote nood aan. Ik ga dit seizoen door al het uitstel, zonder overdrijven, twaalf grote toneelproducties hebben in vijf landen. En daar ga ik tot op het bot gebruik van maken om er allemaal naartoe te reizen.”

Bio van Tom Lanoye

Meer Over:

Tom Lanoye