.
Tom Waes
woensdag 31 januari 2024

Tom Waes: “Ik kan minder hard gaan dan vroeger”

Hij zou kunnen deelnemen

Niet iedereen is zomaar geschikt om deel te nemen aan ‘Kamp Waes’. Het is niet omdat je een marathon hebt gelopen, dat je ‘Kamp Waes’ aankan, en dat lijken heel wat mensen wel eens te vergeten.

Wie het programma wel zou aankunnen, zou presentator Tom Waes zijn. Ondanks zijn 55 jaar beschikt hij nog steeds over een goede conditie. Mits een beetje training zou hij zeker meekunnen.

“Al kan ik wel minder hard gaan dan vroeger, dat is wel confronterend. Maar ik weet van mezelf ook dat ik karakter en doorzettingsvermogen heb. Anders had ik niet, zoals in Tomtesterom, de hoge granieten bergwand El Capitán in Californië beklommen, de ultraloop Marathon des Sables in de woestijn uitgelopen of een sledetocht van 400 km bij min 35 graden tot een goed einde kunnen brengen”, vertelt hij aan Story.

Of hij ook ver zou geraken, dat Weet Tom niet. Hij weet niet hoe hij zou reageren mocht je zijn slaap en eten afpakken.

“Om nog maar te zwijgen over de kou. Of de onwetendheid. Je wordt gedropt in een bos, maar wanneer kom je eruit? Fysiek kunnen die kandidaten dat aan, maar mentaal? Daar draait het om. Dit seizoen was wel op mijn lijf geschreven, want veel proeven spelen zich af in het water. Ik had er als gewezen duiker mijn voordeel mee kunnen doen.”

Bio van Tom Waes

Meer Over:

Kamp Waes Tom Waes