.
Kamp Waes met Tom Waes
woensdag 20 maart 2024

Tom Waes: “We hebben lang getwijfeld om het uit te zenden”

Maar ze deden het toch

Tom Waes lijkt onverwoestbaar en voor niks of niemand bang. Maar breng hem niet in contact met slangen, want dan is het hek helemaal van de dam. Door een onprettige gebeurtenis is zijn angst voor de dieren enorm gegroeid.

“Ik zat ooit bij een slangenbezweerder die beweerde dat zijn slang me niks zou aandoen, maar op een bepaald ogenblik had dat beest hém wel vast! Ik vertrouw ze dus voor geen haar”, zegt Waes in Flair.

In ‘Kamp Waes’ zie je dat de kandidaten enorm afzien en ook heel veel pijn hebben. Een van de kandidaten zegt wel: ‘Pijn is fijn, maar dan met een p’. Maar dat heeft voor Tom toch zo zijn grenzen.

“Jans slagader was geraakt en zijn been zag er niet uit. Hij heeft geluk gehad. We twijfelden lang of we dat fragment in het programma zouden laten, want er kwam heel veel bloed bij kijken. Maar we hadden geen ander beeld en ook dat is natuurlijk onderdeel van de opleiding. Dat voorval illustreert perfect dat er wel degelijk risico’s bij komen kijken. Ik heb mijn pijn tijdens onder meer het lopen van de Marathon des Sables, het hondensleeënracen en het beklimmen van El Capitan ook kunnen gebruiken om te blijven doorgaan. Je kan altijd verder gaan dan je denkt.”

Bio van Tom Waes

Meer Over:

Tom Waes Kamp Waes