.
Trisha
zondag 10 maart 2024

Trisha: “Ik weet niet of ik dit aankan”

Ze moet een keuze maken

Trisha gaat niet langer zingen, maar is binnenkort terug te vinden in de zorg. Door stemproblemen moest Trisha op zoek naar iets anders om geld mee te verdienen en dus koos ze voor een opleiding tot zorgkundige.

Ze koos voor het project ‘Kies voor de zorg’, dat uitgaat van de overheid. Zo krijgen meer mensen de kans om een betaald opleidingstraject te volgen, in dienst van een werkgever in de zorgsector.

“Daarom ben ik al een zorgcentrum in Deerlijk gaan opzoeken. Maar waar ik aan de slag zal gaan, weet ik nog niet. Uit een test is nu wel gebleken dat ik niet enkel in aanmerking kom voor de opleiding tot zorgkundige, maar ook die van verpleegster. Weliswaar op HB05- niveau, basisverpleegkunde dus”, zegt Trisha in Tv Familie.

Toch is de keuze nog niet gemaakt welke opleiding nu haar voorkeur krijgt. De keuze maakt haar wel een beetje bang.

“Als zorgkundige zou ik maar één dag per week les moeten volgen en voor de rest kunnen werken. En dat voor anderhalf jaar. Als verpleegkundige zou ik vijf dagen per week les hebben en dit voor drie jaar. Ik weet niet of mijn hersenen dat aankunnen, omdat ik jaren te kampen heb gehad met stress. Ik ben daarvoor nu wel in behandeling bij specialisten. Maar dat duurt allemaal zo lang...”

Bio van Trisha

Meer Over:

Trisha