.
News Image

Tv-zender CAZ bestaat 1 jaar

En dat moet gevierd worden.
CAZ blaast op 1 oktober 2017 één kaarsje uit. Het voorbije jaar verdriedubbelde de nieuwe mannenzender het marktaandeel van het vroegere Acht van 0,7% naar 2,1% gemiddeld op de doelgroep mannen 18-54 (live+7). CAZ is daarmee de 8ste grootste zender van Vlaanderen.

Elke dag film, de vaste waarde van CAZ

Ook dit najaar mag de CAZ-kijker elke dag de beste filmklassiekers en filmreeksen verwachten. The Godfather trilogie komt in oktober op het scherm. In diezelfde maand wordt er ook afgeteld naar Halloween met Dracula uit 1979, Fright Night 2, From Dusk Till Dawn met George Clooney, Prom Night, The Rocky Horror Picture Show. Een mix van klassiekers en recente horrorfilms, waaronder ook de tv-première van The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia.

In november start bij CAZ een oorlogsweek met de beste oorlogsklassiekers naar aanleiding van wapenstilstand op 11 november met films als MASH, Patton, The Bride On the River Kwai, Tobruk, The Deer Hunter met Robert De Niro, Von Ryan’s Express en op wapenstilstand start de mini-serie Deadline Gallipoli.

CAZ eert Alfred Hitchcock

CAZ eert vanaf zaterdag 18 november de Britse filmregisseur Alfred Hitchcock. Hij wordt gezien als één van de beste filmregisseurs ooit, de ‘Master of Suspense’ die het thrillergenre zo goed als uitvond. In de lijst met de 100 beste Amerikaanse films aller tijden staan er maar liefst drie Hitchcockfilms. Hitchcock werkte samen met de grootste Amerikaanse sterren zoals James Stewart, Cary Grant en Grace Kelly. Daarnaast maakte hij in elk van zijn films zelf een kort optreden. Als dé zender van de filmklassiekers brengt CAZ dit najaar een selectie van zijn beste films zoals Frenzy, Marnie, Psycho, The Birds, The Man Who Knew Too Much, Rear Window, Vertigo en zijn twee politieke thrillers Torn Curtain en Topaz.