.
De Mol 2023 aflevering 4
zondag 9 april 2023

Twee rode schermen en een DeLorean in aflevering 4 van 'De Mol'

De geschiedenis werd herschreven

Gilles De Coster zei het in het begin van de aflevering: "de reis is halfweg" en daarom mocht er al eens een plottwist komen. Niet Commy maar Leïla moet 'De Mol' verlaten. En dat nadat ze eerst een groen scherm kreeg. De twist deze aflevering zat hem in het feit dat de persoon die een rood scherm kreeg, de kans kreeg om een deel van de test opnieuw in te vullen. Commy, die het rode scherm eerst kreeg en met een DeLorean terug in de tijd kon reizen om enkele vragen van de test opnieuw in te vullen, kon met hulp van Leïla zes vragen opnieuw invullen en dat kostte Leïla uiteindelijk de kop.

Volgens Leïla zelf is dat haar eigen fout: "Ik heb de beslissing genomen om op Gilles zijn voorstel in te gaan en de test op één persoon in te vullen," verklaart Leïla na haar exit, "ik ben niet blijven spreiden. Aangezien ik alles op één persoon had gespeeld, dacht ik dat ik gegarandeerd wist wie de Mol is. Ik vind het doodjammer, maar heb geen spijt van mijn keuze."

Leïla was bij heel wat Vlamingen nochtans verdacht. Onverwacht, vindt Leïla zelf, maar ze kan het ook wel snappen. "Ik bleef aanvankelijk wat op de achtergrond en observeerde veel. Dit kon als mysterieus of verdacht geïnterpreteerd worden," aldus de vierde afvaller.