.
News Image

Unieke documentaire Keith Richards op Netflix

Fantastisch portret van een groot artiest...
Na het intrigerende 'What Happened, Miss Simone?' komt Netflix nu met een nieuwe, goudeerlijke documentaire uit de muziekwereld. In 'Keith Richards: Under the Influence' kijk je mee in het bijzondere leven van de rocklegende. En daarin speelt niet alleen muziek, maar ook drugs een hoofdrol.

De docufilm toont zeldzame fragmenten rechtstreeks uit het leven van Keith Richards. Het is een portret van de zanger die je meeneemt naar de oorsprong van zijn roeping als songwriter, gitarist en entertainer. De film geeft een onvervalste blik op één van de pioniers van de rockmuziek en toont waar hij zijn inspiratie vond en nog steeds vindt. Verwacht je aan een mix van nieuwe en oude muziek, zeldzaam archiefmateriaal en uren van intieme, reflecterende gesprekken met Keith.

Naast een trip door zijn persoonlijke leven, ontdek je in 'Keith Richards: Under the Influence' ook sleutelfiguren en plekken die de muzikant altijd wisten te betoveren. Zo vertelt Keith over zijn passie voor Chicago: daar waar hij Buddy Guy, Muddy Waters en Howlin’ Wolf voor het eerst ontmoette. Ontdek ook de heilige hal van Chess Records waar Keith zich voor het eerst stortte op zijn onvoorwaardelijke liefde country music. Ook New York wordt in beeld gebracht, want daar nam Keith voor het eerst een album op en werkte hij samen met Steve Jordan en Waddy Wachtel. Doorheen de documentaire ontmoet je ook jarenlange vriend Tom Waits op wie Keith altijd op kon rekenen voor een grenzeloze dosis inspiratie.

De Keith die je hier leert kennen is intelligent, grappig, bedroefd en diepzinnig. Deze documentaire was voor hem dan ook de ideale gelegenheid om op een reflecterende manier terug te blikken op zijn eenzame en spectaculaire bestaan. “Als er een Mount Rushmore bestaat voor Rock ’n Roll, dan is Keith’s gezicht er absoluut onmisbaar. Hij is altijd al de ziel van rockmuziek geweest - zowel voor de lichte als donkere schaduwen in het vak,” getuigt regisseur Morgan Neville, die eerder al een Academy Award won voor Feet from Stardom. Al zit er nog meer achter de man dan hij kon vermoeden: “Keith Richards blijkt een man te zijn vol humor, kennis en wijsheid. Dat is de échte Keith, en ik voel me vereerd dat we dat aan een wereldwijd publiek mogen tonen.”

'Keith Richards: Under the Influence' werd geproducet door Morgan Neville, Justin Wilkes (What Happened, Miss Simone?, Under African Skies) en Jane Rose (Crossfire Hurricane, Shine A Light). Het wordt exclusief beschikbaar op Netflix, vanaf 18 september 2015.

Netflix is wereldwijd het grootste internet-televisienetwerk met meer dan 65 miljoen leden in meer dan 50 landen die gezamenlijk meer dan honderd miljoen uur series en films per dag kijken. Het aanbod bestaat onder andere uit Original-series, documentaires en speelfilms. Netflix-leden kunnen zoveel kijken als ze willen, altijd en overal, op vrijwel elk scherm met een internetverbinding. Ze kunnen films en series afspelen, pauzeren en later verder kijken. Er zijn geen reclame-onderbrekingen en geen contractuele verplichtingen.

Bio van Keith Richards

Meer Over:

Keith Richards