.
Urbanus
maandag 7 november 2022

Urbanus: “Ik heb het wat vrouwvriendelijker gemaakt”

Hij maakte er Engelse versies van

Als komiek is het de dag van vandaag niet meer zo gemakkelijk om grappen te schrijven en te vertellen. Onze maatschappij is behoorlijk ‘woke’ geworden en sommige dingen kunnen niet meer door de beugel.

Ook Urbanus ondervindt af en toe problemen. Al pakt hij dat op zijn eigen eigenzinnige manier aan. Al heeft hij wel respect voor iedereen die ‘woke’ is.

“De woke beweging heeft op veel vakken overschot van gelijk en dan moeten we ze knuffelen. Maar soms overdrijven ze en slaat de politieke correctheid volledig door. Dan mogen we die ‘ff’ vervangen door ‘pp’… Heb je’m? Dan mogen we ze van mijn part knuppelen in plaats van knuffelen. Ik bezing die problematiek in één van mijn nieuwste liedjes ‘Blije meningsuiting’”

Een heel toepasselijk nummer bij de situatie de dag van vandaag is ‘De Wereld Is Om Zeep’, een nummer dat Urbanus 50 jaar geleden al uitbracht.

“Ik heb er nu op mijn nieuwste plaat een Engelse versie van gemaakt. Net zoals van mijn nummer ‘Fillemong en Fillomeen’. Allebei aangepast aan deze tijd. Een beetje vrouwvriendelijker. Al is Fillomeen op het einde van het nummer nog steeds zwanger, hoor.”

Bio van Urbanus

Meer Over:

Urbanus